- Certificaat

- Folder

- Algemene voorwaarden

Downloads:


Is het gevaarlijk als het blijft zitten?

In de meeste gevallen zal het asbest zo zijn toegepast dat u het voor het dagelijks gebruik van het pand niet schadelijk is voor de gezondheid. Met andere woorden, dat er geen of heel weinig asbestvezels in de lucht zitten. Maar zeker weten doen we dat niet.


Moet ik het laten verwijderen?

De asbestregelgeving is gebaseerd op het verbod op het bewerken, verwerken of in voorraad houden van asbest of asbesthoudende producten. Er is geen verbod op het hebben van reeds verwerkte asbesthoudende materialen in huis. Er is dus ook geen plicht om deze te laten verwijderen.


Is het aan te raden om het te verwijderen?

Het is aan te raden als er een blootstellingsrisico aanwezig is. Er is een blootstellingsrisico als er in een ruimte asbesthoudende materialen aanwezig zijn, waaruit bij normaal gebruik van die ruimte of bij onderhoud vezels los kunnen komen. Bij hechtgebonden asbest, wat in goede staat verkeert zal dit niet snel gebeuren. Maar bij niet-gebonden asbest, wat niet is afgeschermd, kan dat wel.


Als we gaan klussen.

Er ontstaat echter altijd een blootstelling als we gaan klussen en per ongeluk asbest bewerken. (boren, zagen, schuren of weghalen) Dit is alleen te voorkomen als bekend is waar het zit!


Als we geen risico willen lopen is het verstandig te laten onderzoeken of het asbest in uw geval gevaarlijk is. Een dergelijk asbest onderzoek voor een gemiddelde woning heeft u al vanaf 249,- Euro excl. btw.  

asbest in huis asbest in huis

Klik hier voor meer  informatie over asbest in huis op de site van de Rijksoverheid.

Het niet beschermd verwijderen van asbest is in de meeste gevallen gevaarlijker dan het laten zitten.


Er zit asbest in mijn huis