Er zijn een aantal situaties waarbij een asbest inventarisatie verplicht is. Bijvoorbeeld als men asbest wil laten verwijderen of een pand van vóór 1994 wil verbouwen of slopen. Voor elk van deze situaties kunnen wij snel een erkend asbestinventarisatie-rapport maken. Voor een prijs die veel scherper is dan van de grote bureau’s.

Naast de verplichte situaties zijn er ook andere redenen waarbij we willen weten of er asbest in een pand zit. Bijvoorbeeld vanwege gezondheidsrisico’s maar er kunnen ook juridische of financiële redenen zijn. Ook voor deze situaties kunnen wij voor een scherpe prijs een geschikte asbestinventarisatie maken.


Asbestverwijdering

Een asbestverwijdering bestaat altijd uit 3 verschillende acties:

  1. Inventarisatie (het in kaart brengen van het asbest)
  2. Verwijdering (de daadwerkelijke verwijdering)
  3. Vrijgave (controle of het werk ‘schoon’ is)


Volgens de wet moet elk van deze 3 acties gedaan worden door een bedrijf wat daarvoor gecertificeerd is. Maar een bedrijf kan maar 1 certificaat krijgen. Dit betekent dat er bij elke asbestverwijdering 3 verschillende bedrijven aan het werk moeten.


Slopen of verbouwen

Wanneer u wilt verbouwen of slopen kunnen wij voor u de benodigde toestemming van de gemeente verzorgen. Dit bestaat uit het maken van een asbestinventarisatie (type A, en eventueel type B) en het indienen van de sloopmelding. Lees meer >>


Een huis kopen of verkopen

De verkoper van een huis is niet verplicht eventueel aanwezig asbest te verwijderen. Maar wat kunnen we het beste doen als het er wel zit? Lees meer >>


Asbest in huis

Denkt u dat er misschien asbest in uw huis zit en maakt u zich zorgen over een eventueel gezondheidsrisico, dan kunnen wij met een asbest-risico-annalyse duidelijk maken of dit zo is en wat u dan het beste kunt doen. Lees meer >>


Asbest op het werk

Werkgevers zijn op basis van de Arbowet verplicht te zorgen voor een veilige werkplek voor hun werknemers. Werknemers mogen niet blootgesteld worden aan asbest. Is dat bij u het geval?

Lees meer >>


Begeleiding van de sanering

Wat is er werkelijk nodig bij een asbestsanering? Het is zinvol om dit door een onafhankelijk bedrijf goed uit te laten zoeken want asbestverwijdering is duur. Wat kunt u het beste doen?

Lees meer >>